فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 13، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی موقرپاک * صفحات 1-26

    حمل و نقل از دیدگاه علوم مختلف دارای مفاهیم متنوعی است و از جنبه های مختلفی می تواند مورد بررسی قرار گیرد. در برنامه ریزی شهری و منطقه ای، یکی از مهم ترین مسایلی که در حوزه حمل و نقل برون شهری مورد توجه قرار می گیرد، موضوع مهم تصادفات جاده ای و عواملی است که در بروز آن نقش ایفا می کند. لذا هدف محققان در این پژوهش، به عنوان یک پژوهش کاربردی، به جمع آوری اطلاعات تصادفات صورت گرفته و برداشت میدانی و به صورت مشاهده مستقیم و غیرمستقیم بوده است. این نقاط در طول مسیر همدان- ساوه (آزاد راه کربلا) تا گردنه دخان در حوزه استحفاظی استان همدان به صورت مشاهده مستقیم بوده و تحلیل آن بر اساس تصاویر هوایی و ماهواره ای منطقه بوده است. محققان در این تحقیق با تعیین دقیق نقاط مورد نظر در سا ل های 1394 و 1395 ابتدا نسبت به دسته بندی نوع تصادفات اقدام و سپس اطلاعات را دسته بندی و در بایگانی داده ای نرم افزاریARS GTS وارد نموده است. نتایج تحلیلی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی نرم افزار مورد نظر به صورت نقطه ای و پهنه ای ویژگی مسیر در قالب نقشه های کاربردی ترسیم شده است که در نهایت مسیر همدان - ساوه(آزاد راه کربلا) تا گردنه دخان در باند های شمالی و جنوبی و در حوزه استفحاظی استان همدان در چهار طیف: امن، نسبتا امن، خطرناک و حادثه خیز پهنه بندی و راهکارهای لازم در کاهش تصادفات جاد ه ای ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات جغرافیایی، شریان های جاده ای، حمل و نقل، تصادف
  • عمران محمدی فاتح * صفحات 27-52

    این پژوهش به منظور بررسی روابط ساختاری هوش هیجانی، عدالت سازمانی، رضایت شغلی، امنیت شغلی و تعهد سازمانی در یک سازمان دولتی انجام شده است. جامعه ی آماری تحقیق کلیه کارکنان یک سازمان دولتی است که در حدود 400 نفر است، طبق فرمول کوکران از بین جامعه آماری، نمونه ای به تعداد 200 نفر انتخاب و پرسشنامه استاندارد پنج گانه مشتمل بر هوش هیجانی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، عدالت سازمانی و امنیت شغلی در میان این افراد توزیع شد. از این تعداد پرسشنامه، تعداد 190 پرسشنامه جهت تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای smartPLS وspss استفاده شده است. نتایج تجربی این پژوهش نشان دهنده تایید تمامی فرضیه های مستقیم و دو فرضیه غیرمستقیم پژوهش بود؛ اما دو فرضیه غیرمستقیم آخر مورد تایید واقع نشد. برای بررسی فرضیه های غیرمستقیم از آزمون سوبل تست (subel test) استفاده شده است. نتایج آزمون سوبل و آزمون های آماری این فرضیه ها و سطوح برازش مدل، به همراه نتیجه گیری های تفصیلی و پیشنهاد ها اجرایی در پایان مقاله آورده شده است.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رضایت شغلی، امنیت شغلی، عدالت سازمانی، تعهد سازمانی
  • هادی چهری * صفحات 53-70

    منطقه خاورمیانه همواره آبستن رخدادهای متعددی بوده است و این مشکلات و مصایب جدای از عوامل بیرونی که به نحوی بر این منطقه تحمیل شده، ریشه‏های داخلی نیز داشته است به عبارتی نظام امنیتی خاورمیانه قبل از شکلگیری داعش با در نظر گرفتن این شرایط دارای ماهیت و ویژگیهای خاص خود بوده است. در دوره مورد بحث ساختار نظام منطقه‏ای به تبع تحول در ساختار نظام بین‏المللی دستخوش تغییرات عمده ای شد که در نتیجه آن نوع رویکرد و کنش بازیگران نیز متحول گردید. همزمان با تحولات در ساختار، در فرایندهای منطقه‏ای نیز تغییراتی به وقوع پیوست و در نهایت نقش و جایگاه بازیگران نیز دستخوش تحولاتی اساسی شد که مجموع این تغییرات شرایط لازم را برای رشد و گسترش داعش فراهم ساخت. به عبارتی داعش بیش از آنکه علت یا متغیر اصلی باشد، خود معلول علل عمیق تر داخلی، منطقه ای و بین‏المللی است و یافتن راه حل برای آن نیز در تمامی این سطوح باید دنبال شود البته این مسئله بالطبع یک مسئله غامض و پیچیده است.

    کلیدواژگان: خاورمیانه، داعش، نظام امنیتی، ساختار، فرایند، بازیگران منطقه ای
  • مجید عطایی*، مجید احمدی صفحات 71-78

    در راستای انتشار یافته های نوین پژوهشی و نظریات امنیتی انتظامی، در این مقاله توصیفی، اهتمام به وحدت فرماندهی در قالب یک یگان بالادستی در ناجا به منظور اجرای ماموریت های ایست و بازرسی در زمان بحران های انتظامی مورد توجه قرار گرفته است. پس از برشمردن تاریخچه ای مختصر از روند شکل گیری این ایستگاه ها، شانزده مورد از اهم معایب روش کنونی برگزاری ایستگاه ها در کنار محاسن وحدت فرماندهی برشمرده شده است که برای دستیابی به این مقصود، نگارنده در چهارچوب یازده گانه ای، اهم موارد پیشنهادی برای نیل به این مهم را پس از بررسی عینی روند کنونی ارایه نموده است و در انتها نویسنده توان ایجاد آمایش های سرزمینی را در جهت جابه جایی و ایجاد تغییرات اجرایی در زمینه ی برگزاری ایستگاه های ایست و بازرسی با اولویت طرح در شورای عالی امنیت ملی بسیار حیاتی برشمرده و تاسیس یگان فرماندهی ایست و بازرسی در کشور را استنتاج می نماید.

    کلیدواژگان: ایست و بازرسی، وحدت فرماندهی، بحران انتظامی، آمایش سرزمینی
  • خدیجه حیدری*، بهمن خزایی صفحات 89-116

    امروزه به دلیل برخی از ناهنجاری های موجود در سازمان ها توجه به اخلاق حرفه ای و به تبع آن پیشگیری درونی کارکنان ناجا توجه مدیران را به خود جلب کرده است. با توجه به مبحث اصلی که تحت عنوان «ویژگی های پلیس مسلمان» ارایه گردیده است و با توجه به فضا و بافت اسلامی حاکم بر کشورمان هدف اصلی این مقاله تبیین کار ویژه و صفات شایسته کلام محور است. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی و سندکاوی است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که اخلاقی بودن یا نبودن رفتارها و عملکرد ها می تواند موجب بروز پیامدهای مثبت یا منفی در سطح سازمان شود. ارتباط تنگاتنگی میان عوامل اثرگذار بر رفتار و عملکرد اخلاقی و پیامدهای اخلاقی وجود دارد. پلیس عمدتا با رفتارهایش شناخته می شود. رعایت اصول ارتباطات انسانی و تعاملات پلیس با جامعه، استانداردسازی رفتار و تدوین آیین نامه با دستورالعمل اخلاقی پلیس می تواند در تحقق اهداف، رهیافت پلیس مسلمان موثر و مفید باشد. آنچه که در پلیس جامعه اسلامی ایران مورد تاکید است، رعایت اصول انسانی و اخلاقی از قبیل رعایت قانون، مراعات انصاف، امانت داری، صداقت، حمایت از مظلوم، عدم پذیرش رشوه، حق طلبی و عدالت، تعهد سازمانی و... می باشد. همچنین، نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که منشور اخلاق حرفه ای کارکنان ناجا سازمان را از بسیاری جرایم شغلی باز می دارد و آنها را در پاییندی به شغل خود یاری می کند. کارکنان با ابزارهای درونی به شغل خود پایبند می شوند. وبیان گر وجود رابطه معنادار و مستقیم و همبستگی مثبت میان اخلاق پلیسی و پیشگیری درونی است. به طوری که پیشگیری درونی کارکنان بدون پایبندی به رفتارهای پلیسی میسر نخواهد بود.

    کلیدواژگان: سازمان، اخلاق حرفه ای، اخلاق اسلامی، پلیس مسلمان، معیارهای اخلاقی
  • محمدرضا خلیلی*، محمداسماعیل ابراهیمی، علی صاحبی صفحات 121-141

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مثبت گرایی گروهی بر روی افسردگی و افکار خودکشی سربازان بدو خدمت یکی از آموزشگاه های سربازی شهر همدان بود. تحقیق حاضر از نوع مطالعات مداخله ای و روش تحقیق نیمه آزمایشی یا طرح پیش آزمون و پس آزمون و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه سربازان پایه خدمتی اسفند 95 تا شهریور 96 شهر همدان مشغول آموزش بودند (به صورت انتخاب رندومی) که از تعداد کل آنها، تعداد 40 نفر (20 نفر در گروه کنترل و 20 نفر در گروه مداخله) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند . به پرسشنامه های افسردگی و افکار خودکشی بک پاسخ دادند و نتایج داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس یک متغیره و چند متغیره تحلیل شد. نتایج نشان داد، میانگین نمرات افسردگی در پس-آزمون گروه های آزمایش 68/4 ± 96/21 نسبت به پیش آزمون این گروه 65/6 ± 19/44، کاهش پیدا کرده است. در بین مولفه های خودکشی، در گروه آزمایش کتمان خودکشی با میانگین وزنی(میانگین تقسیم بر تعداد سوالات) 58/1 قوی ترین و تمایل به مرگ با میانگین وزنی21/1 ضعیف ترین مولفه های خودکشی در بین افراد مورد بررسی گروه آزمایش بوده است. در گروه کنترل نیز کتمان خودکشی با میانگین وزنی52/1 قوی ترین و آمادگی برای خودکشی با میانگین وزنی 23/1 ضعیف ترین مولفه های خودکشی در بین افراد مورد بررسی گروه آزمایش بود.

    کلیدواژگان: مثبت گرایی، خودکشی، افسردگی، سربازان
|
  • Pages 1-26

    Transportation has diverse concepts from the perspective of different sciences and it can be investigated from various aspects. In urban and regional planning, one of the most important issues in the field of suburban transport is the major issue of road accidents and the factors that play a role in it. Therefore, in this research as an applied research, researchers have collected information about accidents and done field surveys. They also, viewing directly and indirectly these points along the Hamedan-Saveh (Free Road of Karbala) to Dokhan neck in the field of the protection of Hamedan province, have directly observed and analyzed aerial images and aerial images of the region. In this research, the investigators first categorized the types of accidents in order to accurately determine the points in the years 2016 and 2015 , and then categorized the information and entered them in the data base of software ARC GIS. Analytical results using the geographic information system of the software have mapped the road feature in the form of applied maps, point wise and aerial. Finally, the Hamadan-Saveh (Freeway to Karbala) route to the Dukhan Neck in the northern and southern bands and under the Hamadan province's protection have zoned four spectrum, safe, relatively safe, hazardous and accidental and provided the necessary strategies to reduce road accidents.

    Keywords: GIS, road routes, Transportation, Accidents
  • Emran Mohammadi Fateh * Pages 27-52

    This research was conducted to investigate the structural relationships of emotional intelligence, organizational justice, job satisfaction, job security and organizational commitment in a governmental organization. The statistical population of the survey is all employees of a governmental organization, which is about 400 people. According to the Cochran formula, a sample of 200 people was selected from the statistical community and five standard questionnaires including emotional intelligence, job satisfaction, organizational commitment, organizational justice and job security were distributed among these individuals. A total of 190 questionnaires were used to be analyzed. SmartPlS and SPSS software have been used to analyze the data. The experimental results of this study showed the confirmation of all direct hypotheses and two indirect hypotheses of the research; but two indirect hypotheses were not confirmed. Sobel test has been used to investigate indirect hypotheses. Sobol test results and statistical tests of these hypotheses and fitting levels of the model, along with detailed conclusions and executive suggestions are presented at the end of the paper.

    Keywords: Emotional Intelligence, Job satisfaction, Job Security, Organizational Justice, organizational commitment
  • Hadi Chehri * Pages 53-70

    The Middle East always has many events, and these problems and hardships, apart from external factors that somehow imposed on the area also had internal roots. In other words, the security system of the Middle East has its own nature and characteristics before the formation of ISIS. In the course of the discussion, the structure of the regional system has undergone major changes as a result of the evolution of the structure of the international system that the result of whichevolved the kind of approach and action of the actors At the same time as the changes in the structure, changes took place in regional processes, and eventually the role of actors was undergoing fundamental changes that all of which made the necessary conditions for grow of ISIS . In other words, ISIS is more likely be deeply rooted in domestic, regional, and international causes than the root cause or the main variable, and the solution to it must be pursued at all these levels. Of course, this issue is complex.

    Keywords: Middle East, ISIL, Security System, Structure, Process, regional actors
  • Majid Ataei *, Majid Ahmadi Pages 71-78

    In line with the publication of new research findings and idea about security laws, in this descriptive article, an attempt to focus on unity of command in the form of an upstream unit in NAJA, has been considered in the implementation of missions during the security crisis. Sixteen of the most significant disadvantages of the current method of holding checkpoints are listed alongside the merits of command unity, after listing the brief history of the formation of these points. The author has proposed the most important proposals for this purpose after the objective examination of the present process in order to achieve this goal, in the framework of the eleven factors. At the end, the author has been able to create land-based logistics to shift and make executive changes in the field of holding checkpoints with priority for laying out to the National Security Council. It infers the establishment of command unit of checkpoints in the country.

    Keywords: Checkpoint, Command Unity, Police Crisis, Territorial Logistics
  • Khadige Headari*, Bahman Khazaei Pages 89-116

    Today, the attention to professional ethics and, consequently, internal prevention of employees have drawn the attention of managers due to some of the existing abnormalities in organizations. The purpose of this article has been presented based on the main topic of "Muslim Police Properties", with regard to the Islamic space and texture that governs our country, to explain the special work and the proper word-based attributes. The methods of this research are descriptive-analytic and document mining. The findings of this research show that the ethical and non-ethical behaviors and functions can lead to positive or negative consequences at the organization level. There is a close link between the factors affecting behavior and ethical functions and ethical consequences. Polices are mostly known for their behavior. Observing the principles of human communication and police interaction with the community, standardizing behavior and drafting regulations with the ethical code of the police can be effective and useful in achieving the goals of the Muslim police. What is emphasized in the police of the Islamic community of Iran is respect for human and ethical principles such as observance of the law, respect for justice, trust, honesty, protection of the oppressed, avoiding bribes, justice and fairness, organizational commitment, and so on. Also, the results of the research show that the charter of professional ethics of NAJA staff prevents the organization from many career crimes and helps them to adhere to their jobs. Workers adhere to their job by their own internal tools. There is a significant and direct relationship and the positive correlation between police ethics and internal prevention, so that the internal prevention of employees will not be possible without adherence to police behavior.

    Keywords: organization, Professional Ethics, Islamic Ethics, Muslim police, Ethical Criteria
  • Mohamad Reza Khalili *, Mohamad Smaeil Ebrahemi, Ali Sahebi Pages 121-141

    This study aims at investigating the effect of group positivity on the depression and attitude of soldiers at the service of one of the military schools of Hamadan. The present study was an interventional study and a semi-experimental research, either pre-test, post-test, and control design. The statistical population of this study was all soldiers started their duty from March 2015 to September 2016 in Hamadan (randomly selected) with a total of 400 people, of which 40 (20 in the control group and 20 in the intervention group) were selected using available sampling method. Beck Depression Inventory and Beck Suicidal Thoughts Questionnaire were answered and data were analyzed using one variable and multivariate covariance analysis. The results showed that mean scores of depression in the post-test group were 21.96 ± 4.68 in comparison with the pretest group of this group was 44.19 ± 6.65. Among the suicide components, in the experimental group, the suicidal avoidance was the strongest with the weighted average (the mean divided by the number of questions) of 1/58 and the tendency to death was the weakest suicide components with the weighted average of 1/21 among the subjects in the experimental group. In the control group, the suicidal avoidance was the strongest with the weighted average of 1/52 and suicide preparedness with a weighted average of 1/23 was the weakest suicide components among the subjects in the experimental group.

    Keywords: Positivity, suicide, depression, soldiers